Goed nieuws voor sterrenouders uit West- en Oost-Vlaanderen: vanaf juni kan je ook in Roeselare terecht voor een praatgroep. Om de zes weken zal daar een praatgroep doorgaan in Dienstencentrum Schiervelde. De eerste praatgroep vindt plaats op zondag 21 juni.


Drie sterrenouders nemen het initiatief om de praatgroep uit te bouwen onder de vleugels van Met Lege Handen:

MAAIKE VERMEULEN (45) uit Ledegem is gehuwd met Bart, mama van twee engeltjes, broer (1997) en zus (1999) van Hannah (15) en Nathan (8). Het verlies van haar twee eerste kindjes gaf richting aan haar levensweg: als pastoraal medewerker werkte ze 15 jaar bij mensen met een fysieke beperking vooral rond rouw en verlies; sinds 2013 leidt ze een eigen praktijk als persoonlijk begeleider van mensen in moeilijke levensmomenten. “De praatgroep is voor mij vooral een plek om bij elkaar op verhaal te komen en je gedragen te weten door lotgenoten.”

BJORN BOUVRY is getrouwd met Veroniek en samen hebben ze vier kinderen: Robbe (1999), Jitse* (2003), Senne* (2005) en Ayla (2008 – geboren in Addis Abeba, Ethiopië).  Bjorn woont in Roeselare en werkt in de opvang van asielzoekers.   “In 2012 heb ik mijn opleiding Bachelor Gezinswetenschappen afgerond.  Daarmee had ik twee doelen: verandering in mijn professionele loopbaan en het op een verantwoorde manier kunnen begeleiden van lotgenoten.  Dat was een belofte aan mijn sterrenkindjes.”

JOKE VERBEKE is 31, is communicatieverantwoordelijke bij een middelgrote organisatie en werkt en woont in Kortrijk.  Samen met haar man Stijn heeft ze drie kindjes: Annabel (4,5 jaar), Boris* (2 jaar) en Theo (in juli één jaar oud).  Haar zoontje Boris* overleed net na zijn geboorte in april 2013.  "Ondanks het gemis, dat blijft, wil ik graag iets positiefs halen uit wat er gebeurd is.  Daarom zet ik met veel overtuiging mijn schouders onder de uitbouw van de praatgroep in West-Vlaanderen!"

 

Praktisch
zondag 21 juni 2015
van 14.00 tot 17.00 uur
Dienstencentrum Schiervelde
Schierveldestraat 55+
8800 Roeselare


Voor meer info kan je terecht bij Bjorn Bouvry via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Praatgroepdata vind je in deze kalender.


Van harte welkom,
Bjorn, Maaike en Joke